De nominaties voor de Zilveren Duif Awards 2019, de onderscheidingen voor christelijke muziek, zijn bekend!

Ga direct naar de pagina met nominaties

De komende weken overlegt de vakjury over wie in de diverse categorieën de onderscheiding ontvangt. Het publiek kan dit jaar meebeslissen en haar stem uitbrengen in de categorie ‘Artiest van het jaar’. Op 14 maart worden tijdens het gala in Veenendaal de winnaars bekend gemaakt en kan genoten worden van een veelvoud aan optredens en een heuse afterparty. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via Events for Christ.

De Zilveren Duif Awards kennen dit jaar maar liefst twaalf categorieën. Het publiek stemt mee voor ‘Artiest van het jaar’, de vakjury kiest de winnaars in de overige categorieën. Voor ‘Nieuwe artiest van het jaar’ kiest zij ditmaal hetzij het in hun ogen beste nieuwe talent, hetzij talent dat een aanmoediging krijgt. De ‘Nieuwe artiest van het jaar / aanmoedigingsprijs’ categorie geeft zo ook minder geprofileerd talent een kans. De jury is onafhankelijk en bestaat uit professionals die hun sporen in de christelijke muziekwereld ruimschoots verdienden. Dit jaar zijn dat voorzitter André Rouvoet, Irene Klein-Haneveld, Hans van Vuuren, Henk van Steeg en Pearl Jozefzoon.

Tijdens het avondvullende gala met de bijbehorende afterparty, op 14 maart 2019 in De Basiliek in Veenendaal, worden niet alleen de winnaars in de verschillende categorieën bekend gemaakt. Een breed scala aan artiesten zal ook live optreden, waarmee het evenement een mooie afspiegeling is van de veelkleurigheid in christelijke muziek. Sela, Matthijn Buwalda, Reyer, LEV, Damascus, Irma Dee, Hanne de Vries, De Rechtstaat, Heartbeat Worship, Helena Maria, Jonny & the Jazzuits, Nathalie Booij, Mind Connected en het Adem Project zijn in ieder geval van de partij!

Ga naar de pagina met nominaties

Stem op de ‘Artiest van het jaar’

Koop tickets via Events for Christ

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg de Zilveren Duif op Facebook