Is jouw muziek een Zilveren Duif Award waard? Doe dan mee! VOOR EDITIE 2019 KUN JE JE NIET MEER INSCHRIJVEN. VOOR EDITIE 2020 KUN JE later INZENDEN. 

Stichting Zilveren Duif nodigt jou van harte uit jouw creatie in te sturen. Op deze pagina lees je meer informatie over hoe je meedoet.

Het gala

Op donderdag 14 maart is het zover: het Zilveren Duif Gala! De 7e editie, maar dit jaar in een nieuw jasje! Wat kun je verwachten? Het gala zal een avondvullende show zijn waar topmuziek centraal staat. Er zijn live acts, een heuse after-party en natuurlijk: de uitreikingen van dé vakprijs voor christelijke muziek! Het gala wordt gepresenteerd door Renze Klamer en Mirjam Bouwman.

Onder het toeziend oog van duizenden geïnteresseerden nemen toptalenten een Zilveren Duif in ontvangst. Er zijn awards te winnen in twaalf categorieën: van ‘Lied van het jaar’ tot ‘Nieuwe artiest van het jaar’. Noteer het gala dus alvast in je agenda!

Categorieën

Artiest van het jaar (publieksprijs)

Album van het jaar

Buma Cultuur Award – Beste lied van het jaar

Componist (liedschrijver) van het jaar

Nieuwe artiest van het jaar 

Producer van het jaar

Samenwerking van het jaar

Pop- of Rockalbum van het jaar

Urban-Gospelalbum van het jaar

Internationaal album van het jaar

Worshipalbum van het jaar

Kinderalbum van het jaar

De nominatiecommissie en jury

Natuurlijk laten wij jouw werk niet door ‘zomaar iemand’ beoordelen. Dit jaar bestaat de nominatiecommissie uit Ben Scholten, Leon van Steensel, Jan Dirk Kleijne, Harco Ploegman en Frank van der Gaag. Deze kenners hebben oog (en oor!) voor talent en maken een gedegen selectie uit het ingestuurde materiaal. Vervolgens beoordeelt de jury de selectie creaties. Zij beslissen uiteindelijk wie de Zilveren Duiven ontvangen. De jury bestaat uit professionals die hun sporen in de christelijke muziekwereld ruimschoots hebben verdiend: André Rouvoet, Pearl Jozefzoon, Irene Klein Haneveld, Henk van Steeg en Hans van Vuuren.

Zowel de nominatiecommissie als de jury hebben een onafhankelijk beoordelingsvermogen. Op die manier weet je zeker dat jouw productie een eerlijke kans maakt.

What’s in it for me?!

Meedoen aan de Zilveren Duif Awards is best spannend, maar ontzettend belangrijk voor jouw carrière. Genomineerden en winnaars krijgen namelijk erg veel exposure: uitgebreide promotie in landelijke (social) media! Ook is deelname een manier om in contact te komen met andere artiesten, de muziekbranche en sleutelfiguren uit de muziekwereld. Meedoen kan er dus voor zorgen dat je jouw netwerk gigantisch uitbreidt. Dat levert vaak weer nieuwe kansen op!

Stappen

Heb je de knoop doorgehakt en doe je mee? Goede keuze! Hoe verloopt jouw deelname vervolgens? We leggen het je graag uit.

 1. Je leest de spelregels door en komt tot de conclusie dat je voldoet aan alle criteria. Vervolgens vul je het deelnameformulier [klik hier] in;
 2. Je stuurt jouw werk en de andere gevraagde documenten daarna op via post of WeTransfer;
 3. De nominatiecommissie beoordeelt jouw creatie. Per categorie kiezen zij drie inzendingen die kans maken op de award van die categorie.
 4. Op 1 januari hoor jij (en heel Nederland) of je genomineerd bent. Ben je genomineerd, dan moet je tijdens het Zilveren Duif Gala op 14 maart aanwezig zijn.
 5. De jury beslist vervolgens wie de awards verdienen. Ook kan het publiek stemmen. De winnaars worden tijdens het gala bekendgemaakt.

Spelregels

We kunnen niet wachten totdat we jouw mooie werk binnenkrijgen! Om de Zilveren Duif Awards goed te kunnen uitdelen, vragen we je om aan een aantal spelregels te voldoen.

 

 • Inschrijven is mogelijk vanaf 1 september. Jouw inzending is door Stichting Zilveren Duif ontvangen vóór 15 oktober 2018. Dit betekent dat we zowel het digitale inschrijfformulier als jouw productie voor deze datum hebben ontvangen. Je krijgt altijd een bevestiging van ons, zodat je zeker weet of jouw deelname goed is ontvangen. Voor editie 2019 kun je je niet meer inschrijven. Voor editie 2020 kun je vanaf 2019 inzenden. Houd de website in de gaten. 
 • Je kunt op donderdag 14 maart aanwezig zijn bij het Zilveren Duif Gala in De Basiliek in Veenendaal.
 • Je kunt je productie aanleveren als cd, dvd, lp of als download. We ontvangen graag jouw muziek én het artwork.
 • De productie moet minimaal 4 liederen/composities bevatten. Dit geldt niet voor de categorie ‘Lied van het jaar’ en ‘Beste samenwerking van het jaar’.
 • Jouw werk is uitgekomen in 2017 of 2018. 
 • Je kunt je inschrijven voor meerdere categorieën. 
 • Je kiest bij het inschrijven zelf één of meerdere categorieën, maar als de nominatiecommissie of jury denkt dat jouw inzending beter bij een andere categorie past, dan mogen zij jouw werk ‘verplaatsen’ naar die andere categorie. 
 • Om mee te doen hoef je niet per se bij een platenmaatschappij te zitten.
 • We ontvangen graag 7 cd-exemplaren. Als je een download stuurt, ontvangen we natuurlijk maar 1 link. Vergeet niet het artwork ook mee te zenden.
 • Door digitaal in te sturen geef je ons het recht jouw productie te dupliceren voor de beoordeling.
 • We leren je graag goed kennen. Stuur ons daarom ook een biografie, discografie en een geluidsfragment van 30 seconden. Je beslist zelf van welk nummer je het geluidsfragment opstuurt.
 • Omdat de Zilveren Duif Awards speciaal voor christelijke artiesten zijn, is het belangrijk dat je een christelijke geloofsovertuiging hebt en deze overtuiging ook – direct of indirect – terugkomt in je werk.
 • Alleen inzendingen via deze website worden in behandeling genomen.
 • Meedoen is gratis. Is jouw werk genomineerd? Dan betaal je een vergoeding van 200 euro. Dit bedrag is bedoeld als tegemoetkoming in de promotiekosten die Stichting Zilveren Duif maakt om het evenement (en dus ook de genomineerden) bekendheid te geven. Als je voor meerdere categorieën wordt genomineerd betaal je ook maar eenmaal 200 euro.
 • Wanneer jouw productie wordt genomineerd, ben je ermee akkoord dat Stichting Zilveren Duif één of meerdere tracks van jou gebruikt voor de promotie van De Zilveren Duif Awards. Je ontleent over dit gebruik geen recht(en).
 • Wanneer jouw inzending wordt genomineerd, werk je – zonder vergoeding – mee aan eventuele radio- en/of televisieprogramma’s. Je doet er alles aan om aanwezig te zijn tijdens de opnames hiervan én snapt dat je geen inspraak hebt in het eindresultaat van de opname.